Спри звука Пусни звука Пусни на цял екран Картина в картината

Онлайн фестивал

E-Fest

Онлайн фестивал Градиент за E-Fest
ЗА ФЕСТИВАЛА ЗА УЧАСТНИЦИ НАГРАДЕН ФОНД

Организационният комитет на онлайн конкурса „E-fest“ обявява Сезон 3 Пролет-2022 г.

Изпълненията могат да бъдат в следните категории:

– Певческо изкуство: народно пеене, фолклорни песни на различните етноси, поп и джаз пеене, класическо пеене (индивидуални изпълнители, дуети-триа-квартети, групи и хорове)

– Танцово изкуство: български народни танци, фолклорни танци на различните етноси, модерен балет, класически балет, хип-хоп, латино и спортни танци (солисти, дуети-триа, танцови групи.

– Инструменталисти: класическа музика, българска народна музика, музика на различните етноси – индивидуални, дуети, триа, квартети и оркестри

Изпълнителите се оценяват от компетентно жури. Досега в журито са били: Бинка Добрева, Памбос Агапиу, Елица Тодорова, Мими Иванова, Развигор Попов, Реми Тоин, Милица Божинова, Асен Павлов, Милчо Георгиев, Ваня Рошкова.

Присъжда се и награда на публиката, която се определя от броя на гласувалите за съответното изпълнение в страницата на фестивала във Фейсбук. 

Гарнд при се определя от точките, присъдени от журито и гласовете на публиката.

Изпълнителите получават парични и предметни награди.

Участниците се класират в следните възрастови групи: до 6 г., от 7 до 11 г., от 12 г. до 18 г., над 19 г. във всяка категория: 

– Певческо изкуство: народно пеене, фолклорни песни на различните етноси, поп и джаз пеене, класическо пеене (индивидуални изпълнители, дуети-триа-квартети, групи и хорове)

– Танцово изкуство: български народни танци, фолклорни танци на различните етноси, модерен балет, класически балет, хип-хоп, латино и спортни танци (солисти, дуети-триа, танцови групи.

– Инструменталисти: класическа музика, българска народна музика, музика на различните етноси – индивидуални, дуети, триа, квартети и оркестри

Заявки се приемат от 1.02.2022 до 30.04.2022 г.

Участниците изпращат линк към свое изпълнение, качено в Youtube или видео файл с продължителност до 5 минути. Всеки участник носи отговорност за авторските права на предложеното изпълнение. Песните и танците, които заради чужди авторски права не могат да бъдат качени в Youtube, може да бъдат изпратени като файл за оценка от журито, но няма да бъдат качвани в страницата на фестивала във фейсбук и няма да може да се състезават за награда на публиката. Ако файлът е по-голям от допустимия размер и заявката Ви не се изпраща, може да изпратите видеото отделно на имейл e-fest@abv.bg.

Един участник може да предложи няколко изпълнения като плаща такса за всяко изпълнение съгласно условията на конкурса.

ЗАЯВИ УЧАСТИЕ

До момента раздадените награди са на стойност над 10 000 лв.

Наградният фонд за 3 сезон 5 000 лв.

Гранд при (парична награда) – определя се от точките на журито и гласовете на публиката.

Награди на журито: първо, второ и трето място във всяка възрастова група на всяка категория с награди златен, сребърен и бронзов медал и грамота

Награда на публиката (парична награда) – участникът, чието изпълнение е събрало най-много харесвания на страницата на фестивала във Фейсбук

Специални награди на Продуцентска къща „ЕНИ филм“ – професионален аудиозапис, видеоклип, организиране на самостоятелен концерт, безплатно участие във фестивалите на Продуцентска къща „ЕНИ филм“ в България и чужбина. Организаторите и журито си запазват правото да присъждат и допълнителни награди, както и да не присъдят някоя от посочените награди.

Всички участници получават електронна грамота за участие в конкурса.

Грамотите за участие се изпращат по имейл. Медалите и грамотите за първо, второ и трето място се изпращат по пощата на подаден от участниците адрес при попълване на апликационната форма.  При грешно подаден адрес организаторите не носят отговорност за неполучени награди. Паричните награди се превеждат по банков път на подадена от участниците банкова сметка срещу финансов документ.

 

festivities

ВИЖТЕ ИМЕНАТА НА НАГРАДЕНИТЕ ВЪВ 2 СЕЗОН НА E-FEST 2021

Протокол от решението на журито – Втори сезон „E-Fest“

Защо да участвам?

✓ Над 2000 участници
✓ Раздадени награди за над 10 000 лева
✓ 500 000 публика
✓ Професионално жури
✓ Участия в концерти в страната и чужбина
✓ Заснемане на видеоклипове
✓ Реализация на авторски проекти

Награда на журито
Присъжда се от експертно жури от професионалисти в отделните категории

Награда на публиката
Печели я участникът с най-много харесвания в страницата на фестивала във  Facebook

Гранд при

Парична награда, определена от журито и публиката

ПРОГРАМА

кръг
кръг

01.02 – 30.04.2021 подаване на заявки за участие

1.05 – 20.05.2021 преглеждане на подадените заявки и оценяването им от журито

31.05.2021 обявяване на резултатите от конкурса на сайта MyFestivals и на страницата на фестивала във Фейсбук

1.09 – 30.11.2021 подаване на заявки за участие

1.12 – 20.12.2021 преглеждане на подадените заявки и оценяването им от журито

20.12.2021 обявяване на резултатите от конкурса на сайта MyFestivals и на страницата на фестивала във Фейсбук

* Програмата ще бъде допълвана.
* Организаторите си запазват правото за промени.

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ

РЕГИСТРАЦИЯ
1 2 3

Информация за участника

Продължи

Информация за изпълненията

Изпълнения: от youbute или файл

назад Продължи

Общи условия

назад

Регистрация

ЖУРИ

Елица Тодорова

Елица Тодорова

Елица Тодорова е българска народна певица, перкусионистка и музикална продуцентка.
През 2007 г., заедно с партньора си Стоян Янкулов, печелят националната селекция на песенния конкурс „Евровизия“ с етнодръм изпълнението „Вода“ Двамата изпълнители представят България на провеждащите се в Хелзинки финали, където се класират на пето място. Шест години по-късно двамата се завръщат на „Евровизия“ – на 58-ото издание (Евровизия 2013), провело се в Малмьо, Швеция с песента „Само шампиони“. Барабаните „Космическо дърво“, „Олимпийският барабан на България“, „Барабан-Пирамида“ са сред инструментите изобретения, с които изпълнителката е оставила индивидуален почерк в световната етномузика.
През 2005 г. получава наградата „Златен феномен“ за изключителни постижения в областта на певческото и инструментално изкуство и представянето на българската култура по света.
Заедно с 2000 българи в народни носии Елица Тодорова представя българската култура на Световния културен музикален фестивал, на Олимпийския стадион в Берлин през 2011 г. Концертира и представя българския фолклор и култура в над 40 държави

 

Мими Иванова

Мими Иванова

Мими Иванова е популярна и обичана българска поп певица, изпяла безброй златни хитове
Сред незабравимите й песни са „Хора и улици“ – в дует с Борис Гуджунов, „Пролетен дъжд“, „Майчице свята, „Петнадесет лалета“, „Вълкът и седемте козлета“, „Вече свърши хубавото време, „Българийо, децата ни върни“ и много, много други.
Автор на значителна част от най-успешните ѝпесни е нейният съпруг, композиторът Развигор Попов, с когото работят неразделно от 1973 г. Песни за нея са създавали и композиторите Митко Щерев, Тончо Русев, Зорница Попова, Борис Карадимчев, Найден Андреев и др.
През 1976 г. с Развигор Попов създават група „Старт“. Заедно с групата Мими и Развигор концертират години наред успешно в цяла България и в чужбина.
Първият сингъл на певицата е издаден през 1972 г. от фирма „Мелодия“ в СССР, а първият ѝдългосвирещ албум е издаден от българската фирма „Балкантон“ през 1975 г. От тогава до днес Мими Иванова издава 19 албума като през 2016 година събира своите златни песни в двоен диск.
През 1992 г. двамата с Развигор Попов създават музикална школа по синтезатор и солфеж.
Мими Иванова е носителка на безброй награди от престижни музикални фестивали и конкурси, сред които Златният Орфей, Мелодия на годината, Пролетният радио конкурс и др.

Развигор Попов

Развигор Попов

Развигор Попов е популярен български композитор и музикант, автор на много популярни български хитове, голяма част от които се изпълняват от певицата Мими Иванова. Завършва Национална музикална академия.
Музикалната му кариера стартира в състава „Мелоди“ на Емил Димитров през 1961 г. По-късно преминава в „Стакато“, а след това заедно с Мими Иванова основава група „Старт“, с която има осем албума.
През 1979 г. започва да композира детски песни, като най-известната от тях е „Вълкът и седемте козлета“, изпята заедно с Мими Иванова. Двамата заедно през 1990 г. основават музикална детска школа.

Реми Тоин

Реми Тоин

Реми Тоин стартира пътя си с бибойнг, или така наречения брейк през 2007-ма година под ръководството на Петър Костовски 'EF ONE'
а по-късно усвоява и хип хоп. Негови ментори са Димитър Желев и Христо Андонов. В момента е едно от най-големите имена на българската танцова сцена.
Освен десетките първи места от батъли и музикални клипове на голяма част от родните ни изпълнители в резюмето на Реми фигурират постижения като финалист на България Търси Талант 2019, X-Factor, Зелената Песен на България, Годишните Музикални награди на БГ Радио, Coca Cola Happy Energy Tour и много други.

Милчо Георгиев

Милчо Георгиев

Милчо Георгиев е магистър по музикално-сценични изкуства със специалност „Автентичен фолклор“. Има бакалавърска степен със специалност „Български народни танци“ и Антропология на танца“ и квалификационна специализация по „Музика“. За дългогодишната си работа като ерудиран специалист в сферата на културата и като педагог и ръководител-хореограф, за развитието и утвърждаването на любителското художествено творчество е носител на множество награди от републикански фестивали на художествената самодейност, златна значка „Отличник на Министерство на културата“, плакет на Комитет за култура-Център за художествена самодейност София, почетен знак „1300 години България“ и мн. др. Автор е на над 80 публикации свързани с развитието, запазването и утвърждаването на любителското художествено творчество. Участвал е с научни разработки и доклади в национални и международни научно-теоретични конференции в Украйна, Грузия, Латвия и Франция.

Представяме ви победителите в първия кръг на онлайн фестивала E-Fest

Цветан Гатев
Вокална група ДФА "Габровче"
Далия Михова
Деница Костова
Лора Ходжева
Мария Пружинска
Николай Боянов
Теодора Евтимова
Вокално трио "Звън"

НОВИНИ

08.02.2021

Започна изпращането на наградите от 2 сезон на Е-Фест за 2021 г.

Започваме новата година с награди. Грамоти, медали, плакети, компакт дискове и книги на Елица Тодорова пътуват вече към своите нетърпеливи притежатели. Препоръчваме...

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

08.02.2021

E-Fest раздаде награди за 5 000 лева на участниците във втория кръг на конкурса

Във второто издание на онлайн конкурса "E-Fest" взеха участие близо 200 таланти в различни категории - вокално майсторство, танцово изкуство,...

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

08.02.2021

Един ден до обявяването на наградите от 2 кръг на E-Fest 2021 г.

❗ОБЯВЯВАМЕ НАГРАДИТЕ УТРЕ❗ Напрежението в нашия онлайн конкурс достигна своя връх. Журито определи всички награди. 🏆 Всички наши талантливи участници, които цели три...

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

08.02.2021

При огромен интерес започна вторият кръг на онлайн фестивала E-Fest

След огромния интерес към първото издание на онлайн конкурса E-Fest започна вторият кръг на фестивала. Организаторите обещават още повече награди...

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

ПАРТНЬОРИ