Спри звука Пусни звука Пусни на цял екран Картина в картината
Родопска угодия

Фестивал на родопската храна

Родопска угодия

ЧЕПЕЛАРЕ-ПАМПОРОВО 30.09 - 3.10. 2021.

Фестивал на родопската храна Градиент за Родопска угодия
ЗА ФЕСТИВАЛА ЗА УЧАСТНИЦИ ЗА ГОСТИ

Фестивалът „Родопска угодия“ има за цел да популяризира музикалните, танцови и кулинарни традиции, характерни занаяти и обичаи в Родопите.

Фестивалът дава възможност за изява на фолклорни изпълнители от община Чепеларе, от цялата страна и от чужбина. На сцените се изявяват певци, музиканти, танцьори – групи и индивидуални изпълнители без възрастови ограничения. Кулинарни изложби и атракции на открито представят традиционни родопски ястия, приготвени от местни професионални готвачи и любители кулинари, гостуващи майстори готвачи от цяла България и популярни шеф готвачи. Ястията се дегустират от всички участници във фестивала и гости, а специално жури от професионални кулинари определя победителите, които получават награди.

Фестивалната програма се провежда в SPA хотел Орфей**** в Пампорово и в Чепеларе. В рамките на фестивала се провеждат множество конкурси, концерти и изложби. Участниците получават награди, които се определят от специално жури от професионални изпълнители, организаторите на фестивала, представители на Община Чепеларе и от публиката.

Във Фестивала „Родопска угодия“ могат да участват:

 • Изпълнители в областта на фолклора – фолклорни ансамбли и танцови състави, индивидуални изпълнители, инструментални формации, вокални изпълнители от читалища, частни клубове и формации, ОДК, училища, младежки домове и др. след подаване на заявка за участие и одобрение от организационния комитет
 • Професионални готвачи и любители кулинари от цялата страна.

Продължителността на представянето на всеки участник е до 10 мин. По-продължителна програма може да бъде представена след предварително обявяване и допълнително заплащане.

Участниците, настанени в SPA хотел Орфей**** – Пампорово не плащат такса участие.

Участниците, които не нощуват в SPA хотел Орфей**** – Пампорово плащат такса участие, както следва:

 • индивидуални изпълнители – по 20 лв. на човек за участие във всяка отделна проява
 • група до 10 души – по 100 лв. за участие във всяка отделна проява за цялата
  група
 • група над 10 души – по 200 лв. за участие във всяка отделна проява за цялата група
  Срок за подаване на заявки: 31.07.2021 г.
  Срок за плащане на капаро: 15.08.2021 г.
ЗАЯВИ УЧАСТИЕ

Във фестивала могат да се включат като зрители и гости придружители на участниците или туристи, които получават правото да участват във всички фестивални събития и прояви при настаняване в SPA хотел Орфей**** – Пампорово. Придружителите и гостите могат да се възползват от преференциалните цени за настаняване в дните на фестивала, както участниците.

РЕЗЕРВИРАЙ

ПРОГРАМА

Сеп 30
Окт 01
Окт 02
Окт 03

14:00 ч. Посрещане на участниците във фестивала в SPA хотел Орфей**** - Пампорово

16:00 ч. Свободно време за разходки и спа

21:00 ч. Парти за добре дошли

10:00 ч. Конкурсна програма 1 част в залата на SPA хотел Орфей**** - Пампорово

14:00 ч. Конкурсна програма 2 част в залата на SPA хотел Орфей**** - Пампорово

18:00 ч. Гала концерт и награждаване

22:00 ч. Дискотека в SPA хотел Орфей**** - Пампорово

11:00 ч. Откриване на улица на занаятите и базар на местни и гостуващи производители – на площада в Чепеларе

13:00 ч. Кулинарна изложба и чеверме на площада в Чепеларе, възстановка на родопска сватба по стара 100 годишна традиция

14:00 ч. Концертна програма с участието на местни изпълнители от читалища и училища в общината и ЦПЛР-ОДК Чепеларе, обл. Смолян и наградените участници от конкурсната програма в хотел "Орфей"

17:00 ч. Гала концерт с участието на популярни български фолклорни изпълнители и заря

20:00 ч. Празнична вечеря за участниците и гостите в SPA хотел Орфей**** - Пампорово с DJ и програма

11:00 ч. Национални хайдушки празници "Капитан Петко войвода" - възстановка и концертна програма

* Програмата ще бъде допълвана.
* Организаторите си запазват правото за промени.

РЕГИСТРАЦИЯ

ЗА УЧАСТНИЦИ ЗА ГОСТИ
1 2 3

ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ

Продължи

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ

назад Продължи

ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСТАНЯВАНЕ

назад

Регистрация

РЕГИСТРАЦИЯ НА ЗРИТЕЛИ

Регистрация

ХОТЕЛИ

Хотел „Орфей“ - Пампорово

Хотел „Орфей“ - Пампорово

SPA хотел Орфей**** се намира в курорта Пампорово. Хoтелът разполага с комфортно обзаведени помещения. На разположение на гостите е SPA център с отопляем вътрешен басейн с детска секция, oсновен ресторант, Механа „Орфей“, Лоби бар и Витамин бар (SPA).

Предлагат се следните услуги и удобства: анимация за деца и възрастни, детски кът, зала с развлекателни игри, фризьорски салон, конферентна и заседателна зала, ски гардероб, сейф, външен паркинг и топъл гараж, Wi-Fi в целия хотел.

НОВИНИ

10.08.2021

Фестивал Родопска угодия събира любители на вкусната храна и родопските традиции в Чепеларе и Пампорово

Сред атракциите тази година са възстановка на родопска сватба по 100 годишна традиция,  хайдушките празници „Капитан Петко войвода“ и пищна...

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

14.07.2021

Започна приемането на заявки за участие във фестивала "Родопска угодия"

Започна приемането на заявки за участие във Фестивала на родопската храна "Родопска угодия". Фестивалът тази година ще се проведе от 30...

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

14.12.2020

Национални празници на българската традиция „Чуйте Родопите“ събират участници и зрители от цяла България в Чепеларе

За първи път мащабното събитие ще обедини атрактивния фестивал „Родопска угодия“ с Националните хайдушки празници „Петко войвода“ Чепеларе и Пампорово стават...

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
ПЪТЕВОДИТЕЛ - 2021-10-03T11:00, ЧЕПЕЛАРЕ-ПАМПОРОВО

ПЪТЕВОДИТЕЛ

Къде да отидем и какво да видим край Чепеларе и Пампорово

Информация Галерия Видео

Чепеларе е първият курортен град в България още от далечната 1937 г. Разположен в меките гънки на Родопа планина в близост до ски съоръжения и планински маршрути, съхранил самобитни традиции и уникална атмосфера, градът е предпочитано място за туризъм, активен спорт и почивка през цялата година.

Музей на ските и спорта

Наричат Чепеларе зимната олимпийска столица ан България. Тук е родена единствената българка шампионка в зимна олимпиада – биатлонистката Екатерина Дафовска. Музей на ските и спорта в центъра на Чепеларе запознава туристите и гостите на града със спортната слава на региона. 

Курортът Пампорово предлага различни възможности за зимни спортове както за любители, така и за професионална подготовка и състезания. 

Музей на родопския карст

Музеят на родопския карст в гр. Чепеларе е уникален по рода си в България и е единствения музей на пещерите в Югоизточна Европа. Музеят представя геология, минералогия, петрография, повърхностни и пещерни карстови форми, биоспелеология, пещерна палеонтология, пещерна археология, опазване на пещерите.

ZipLine 400 – алпийски тролей 

Алпийският тролей ZipLine 400 е най-дългата въжена атракция в България. Атракционът дава възможност за свободно спускане с усещане за летене. Преживяването е подходящо за хора във всяка възраст.

Велопарк Пампорово

Планинската атракция предлага 15 обособени трасета с обща дължина над 35 км., подходящи за всички възрасти и умения. Трасетата предлагат разнообразни препятствия, виражи, скокове с различни нива на трудност. Различните маршрути са подходящи както за семейни велопоходи, така и за професионални спортисти в дисциплината форкрос. 

Природни забележителности и планински маршрути

За любителите на планински маршрути Пампорово предлага множество атрактивни дестинации. Един от символите на Пампорово и Родопите е телевизионната кула „Снежанка“, от панорамната тераса на която се открива 360 градусова гледка към планината. 

Наблюдателницата „Три планини“ в близост до телевизионната кула открива неповторима гледка към Родопите, Рила и Пирин. 

Уникалната красота на Родопа планина се разкрива и от емблематичните Орфееви скали, до където се стига по специално обозначен туристически маршрут. 

Екопътека свързва китното село Забърдо със скалния феномен Чудните мостове – едно от най-атрактивните скални образувания в България. 

Триградско ждрело и пещера „Дяволското гърло“ са разположени на 1,5 км. от с. Триград. Във вътрешността на пещерата се намира най-големият подземен водопад в България, а Триградското ждрело е един от най-внушителните скални проломи у нас. 

ПАРТНЬОРИ