Спри звука Пусни звука Пусни на цял екран Картина в картината

Национален фестивал на изкуствата

На върха

Боровец 3 - 5. 06. 2021

Национален фестивал на изкуствата Градиент за На върха
ЗА ФЕСТИВАЛА ЗА УЧАСТНИЦИ ЗА ГОСТИ

Организационният комитет на Националния фестивал на изкуствата „На върха“ ви кани на първото издание на фестивала, което ще се състои от 3 до 5 юни 2021 г. в Боровец. Фестивалът дава възможност за изява на талантливи творци от различни жанрове на изкуството – музика, танци, визуални изкуства, фолклор, кулинария и др.

На фестивала ще гостуват популярни артисти от различни жанрове на изкуството, които ще участват в концертите, ще проведат семинари и уърк шопове и ще общуват с участниците във фестивала в неформална обстановка.

Фестивалът ще се състои в красивата Рила планина в петзвездния лукс на Гостоприемните хотели „Рила“ и „Самоков“ с преференциални условия за участниците и гостите на фестивала. Организатори на фестивала са „ЕНИ филм“ ЕООД, „ЕНИ тур“ ООД със съдействието на Община Самоков и на кмета Владимир Георгиев и с партньорството на хотелите „Рила“ и „Самоков“.

Във фестивала могат да участват индивидуални изпълнители и групи в читалища, частни клубове, ЦПЛР-ОДК, младежки домове и др., които представят автентичен и обработен фолклор, съвременна популярна музика, латино, спортни и модерни танци, хип-хоп, майстори на кулинарното изкуство и любители на хубавата храна и др. По време на фестивалът се провеждат семинари, уърк шопове и пърформънси, както и концерти на професионална сцена с атрактивно осветление и озвучаване.

ЗАЯВИ УЧАСТИЕ

Ости на фестивала могат да бъдат всички, които желаят да се докоснат до магията на изкуството и да станат част от едно незабравимо изживяване в атмосферата на планината. Ако искате да бъдете част от фестивала и да имате достъп до всички фестивални събития направете резервация:

РЕЗЕРВИРАЙ

Защо да участвам?

Петзвездно изживяване
Първи по рода си фестивал в Рила
Най-красивата планина в България

На една сцена
с най-обичаните български артисти

ПРОГРАМА

Юни 03
Юни 04
Юни 05
Юни 06

15:00 ч. Настаняване на участниците във фестивала в хотел „Самоков“

17:00 ч. Парти за добре дошли в лоби бара на хотел „Самоков“

19:00 ч. Вечеря в ресторанта на хотел "Самоков", "Black tiger", "Wipe out"

10:00 ч. Свободно време за екскурзии и СПА

16:00 ч. Кулинарна изложба с ястия, приготвени от участниците във фестивала и клуб „Кулинар“ към НЧ „Димитър Данаилов-2013“

17:00 ч. Семинар по танци – във фоайето на хотел „Самоков“

19:00 ч. Вечеря в ресторанта на хотел "Самоков", "Black Tiger", "Wipe Out"

21:00 ч. Дискотека - Dance Club ICEBERG

11:00 ч. Концерт – в залата в хотел „Самоков“

16:00 ч. ФИТ КИД - програма на сдружение „ФИТ КИД“ - България

17:00 ч. Концерт Млади Таланти

18:00 ч. Церемония по награждаване и гала концерт

19:00 ч. Вечеря в ресторанта на хотел "Самоков", "Black tiger", "Wipe out"

21:00 ч. Дискотека – Dance Club ICEBERG

12:00 ч. ДО 12.00 Ч. ОТПЪТУВАНЕ НА УЧАСТНИЦИТЕ

* Програмата ще бъде допълвана.
* Организаторите си запазват правото за промени.

РЕГИСТРАЦИЯ

ЗА УЧАСТНИЦИ ЗА ГОСТИ
1 2 3

ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ

Продължи

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ

назад Продължи

ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСТАНЯВАНЕ

назад

Регистрация

РЕГИСТРАЦИЯ НА ЗРИТЕЛИ

Регистрация

ХОТЕЛИ

Хотел „Рила“

Хотел „Рила“

Разположен в непосредствена близост до пистите, класическият ski-in/ski-out хотел Рила е символ на курорта Боровец, предпочитана дестинация от всяка възраст през всеки сезон. След мащабен ремонт и обновление на ресторантите и общите части хотел Рила посреща гостите си с изцяло нов дизайн в модерен алпийски стил.

Хотел „Самоков“

Хотел „Самоков“

Хотел „Самоков“ се намира в центъра на Боровец. Заобиколен е от вековна борова гора, предлага приятна атмосфера и първокласно обслужване. Хотелът разполага с простор¬ни стаи и голям избор от допъл-нителни услуги: закрит басейн, сауна, солариум, парна баня, фитнес зала и др. Хотелът е изходен пункт за близки и далечни маршрути из величествената Рила планина.

НОВИНИ

09.12.2020

Фестивал „На върха“ събира за първи път участници и зрители в курорта „Боровец“

Концерти, шоу програми, уърк шопове, екскурзии в живописната Рила планина, кулинарни изненади са част от атракциите на фестивала. Национален фестивал на изкуствата „На върха“ ще се проведе за първи път в...

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
ПЪТЕВОДИТЕЛ - 2021-06-06T12:00, Боровец

ПЪТЕВОДИТЕЛ

КЪДЕ ДА ОТИДЕМ И КАКВО ДА ВИДИМ КРАЙ САМОКОВ И БОРОВЕЦ

Информация Галерия Видео

Община Самоков се намира в Югозападна България в подножието на Рила планина. На територията й извира най-дългата река в България – Искър и се намира най-старият зимен курорт у нас – Боровец.

История

Самоков е град с древна история. На територията на общината са открити раннохристиянски църкви и крепости от времето на Византийската империя от 4 в. от новата ера. Разкрита могила свидетелства, че траките също са обитавали тези земи. През Възраждането Самоков е бил изключително развит икономически и културен център. До днес от онова време са запазени Девически манастир на 240 години, Митрополитска църква с уникален иконостас, джамията, Сарафската къща. В самия център се намира символът на града Голямата чешма, която нашепва безброй истории и легенди. За славните битки по тези земи и за героизма на самоковци напомня войнишкият паметник. Уникален архитектурен паметник е сградата на читалището.

Боровец

Боровец е бижуто на Рила планина. Още към края на 19 век цяла България, а в последствие и цяла Европа се възхищават от Чамкория – на турски името означава борова гора. От 1942 г. курортът се нарича Боровец.

През 1889 г. по време на първото документирано колективно изкачване на връх Мусала княз Фердинанд се влюбва в местността. Той купува гора близо до река Бистрица и построява там ловна хижа „Ситняково“, която по-късно е разширена и преустроена в дворец.
През 1892 г. премиерът Стефан Стамболов назначава комисия, която да проучи най-подходящите места за санаториуми по модерен европейски образец в България. Чамкория попада сред 18-те избрани.

Истинската история на курорта обаче създават самоковци. Те отколе знаят, че Чамкория е лек за тялото и душата. Местните лекари препоръчват въздуха за лечение на туберкулоза.
През 20 век Боровец става домакин на редица престижни национални и европейски състезания, а спортът го издига до нивото на световните зимни курорти.
Курортът започва да придобива настоящия си вид от 60-те години на 20 век.
Забележителните места на Боровец

„Царска Бистрица“

Само на няколко километра от ски центъра в сърцето на Рила планина се намира дворецът „Царска Бистрица“. Първоначално дворецът бил построен като ловна хижа. Мястото избрал цар Фердинанд. Впоследствие бил разширен и преустроен като дворец. Дворецът е важна част от живота на последната монархическа династия на България. Тук царица Йоана научава, че съпругът й цар Борис III е на смъртен одър. Тук 6 годишният престолонаследник Симеон вижда за последно баща си жив.

„Преображение Господне“ – дървеният храм

„Преображение Господне“ е единствената църква в България направена изцяло от дърво. Автор на архитектурния проект е арх. Никола Лазаров, обявен за почетен гражданин на Самоков. Сградата е уникална с типичния си алпийски стил, който сполучливо се вписва в пейзажа.

Черната скала

Черната скала с височина 130 м. се издига внушително над долината на река Сливница. През годините скалата потъмняла и затова получила това име. От площадката на Черната скала се открива внушителна гледка към долината на река Сливница, към река Марица и към Долнобалканското поле.

„Маричини езера“

„Маричини езера“ е вторият по големина резерват в Рила и най-високо разположеният в България. Простира се между 1900 и 2925 м. надморска височина и включва връх Мусала, изворната област на река Марица и двете високопланински езера, откъдето река Марица започва своя дълъг път към Егейско море.

Белчин

Село Белчин е разположено в живописната долина на река Палакария, заобиколено от планините Рила, Верила, Витоша и Плана. Селото съществува от периода на Второто Българско царство. То е твърдина на грамотност и християнска духовност. Най-ранните археологически свидетелства за обитаване в този район са от местността „Свети Спас“. Там е регистрирано тракийско светилище от късножелязната епоха и късноримски военен кастел с името „Герме“. През Възраждането местните хора наричат останките от крепостта „Цари Мали град“.

Районът се отличава с наличието на минерална вода с доказани лечебни и профилактични свойства. Бани по тези земи са съществували още от древността.

Музейният комплекс „Цари Мали град“ представя културно-историческото наследство на две хилядолетия – възстановената римска крепост „Цари Мали град“ на хълма „Свети Спас“, църквата „Света Петка“ и Етнографски музей на местния бит. Крепостта е реставрирана атрактивно и в нея посетителят може да почувства атмосферата на античността.

ПАРТНЬОРИ