Спри звука Пусни звука Пусни на цял екран Картина в картината
Море от звезди

Фестивал на изкуствата
с международно участие

Море от звезди

ММЦ Приморско 8-12 .06. 2021

Защо да участвам?

Незабравими мигове край морския бряг
Семинари, уъркшопове, срещи с приятели и любими артисти
Изява на сцена пред многобройна публика

Фестивал на изкуствата<br>с международно участие Градиент за Море от звезди
ЗА ФЕСТИВАЛА ЗА УЧАСТНИЦИ ЗА ГОСТИ

Фестивалът събира любители артисти от различни жанрове на изкуството – народни танци, модерен балет, класически балет, хип-хоп, танцово шоу, спортни танци, народно пеене, поп пеене, инструменталисти, артисти, илюзионно изкуство, източни бойни изкуства, изобразително изкуство, фотография, мажоретни състави и др. от читалища, частни клубове, училища, културни институции и др. без ограничение във възрастта.

В рамките на фестивала участниците имат възможност да репетират, да се обучават под ръководството на професионални изпълнители и педагози и да се изявяват на сцени пред публика в морските ни курорти. Във фестивала участват популярни артисти от различни жанрове на изкуството, които вземат участие в концертите, провеждат семинари и уърк шопове и общуват с участниците във фестивала в неформална обстановка.

До момента във фестивала са гостували латино гуруто Памбос Агапиу, хип-хоп танцьорът Реми Тоин, любимият певец и водещ Александър Александров-Алекс, голямата родопска певница Миглена Бекриева и др.

През фестивалните дни се подготвя концерт – спектакъл, в който на една сцена се изявят най-добрите изпълнители сред участниците във фестивала, подбрани от професионални артисти и продуценти заедно със звезди на българската сцена от различни жанрове на изкуството.

Фестивалът няма конкурсен характер. Всички участници получават плакети и грамоти за участие.

ЗАЯВИ УЧАСТИЕ

По време на фестивала за участниците са подготвени много забавни игри и предизвикателства – изработват пясъчни фигури на плажа, пеят и се веселят около лагерен огън, избират Мис и Мистър Лято, радват се на топлото южно море и на юнското слънце, имат възможност да посетят забележителности в региона.

Участници във фестивала могат да бъдат не само талантливи изпълнители и артисти, но и техни близки, приятели и семейства. По този начин фестивалът се превръща в общо семейно и приятелско изживяване. Ако искате да бъдете част от фестивала и да имате достъп до всички фестивални събития направете резервация.

Това може да бъде Вашата незабравима фестивална ваканция с дъх на море.

РЕЗЕРВИРАЙ

ПРОГРАМА

Юни 08
Юни 09
Юни 10
Юни 11
Юни 12
Юни 13

15:00 ч. Посрещане на участниците във фестивала в хотел „Хелиос“ – ММЦ Приморско

16:00 ч. Свободно време за плаж, екскурзии, занимания по интереси с аниматорите в комплекса и репетиции на сцената на комплекса

18:00 ч. Вечеря

08:00 ч. Закуска

09:00 ч. Свободно време за плаж, екскурзии, занимания по интереси с аниматорите в комплекса и репетиции на сцената на комплекса

13:00 ч. Обяд

14:00 ч. 14.00 – 18 ч. Свободно време за плаж, екскурзии, занимания по интереси с аниматорите в комплекса и репетиции на сцената на комплекса

18:00 ч. Вечеря

19:00 ч. Семинар по танци в хотелски комплекс „Хелиос“

08:00 ч. Закуска

09:00 ч. Свободно време за плаж и екскурзии – фотосесия на плажа

13:00 ч. Обяд

14:00 ч. 14.00 – 18 ч Свободно време за плаж, екскурзии, занимания по интереси с аниматорите в комплекса и репетиции на сцената на комплекса

18:00 ч. Вечеря

19:00 ч. Песни и танци край лагерния огън

08:00 ч. Закуска

09:00 ч. Свободно време за плаж и екскурзии – общо хоро на плажа

13:00 ч. Обяд

14:00 ч. 14.00 – 18 ч. Свободно време за плаж, екскурзии, занимания по интереси с аниматорите в комплекса и репетиции на сцената на комплекса

18:00 ч. Вечеря

19:00 ч. Среща с любими български изпълнители – на чаша вино край лагерния огън (до момента във фестивала са участвали латино гуруто Памбос Агапиу, хип-хоп танцьорът Реми Тоин, любимият изпълнител и водещ Александър Александров-Алекс, голямата родопска певиц Миглена Бекриева)

08:00 ч. Закуска

09:00 ч. Свободно време за плаж и екскурзии – избор на Мис и Мистър фестивал

13:00 ч. Обяд

14:00 ч. 14.00 – 18 ч. Свободно време за плаж, екскурзии, занимания по интереси с аниматорите в комплекса и репетиции на сцената на комплекса

18:00 ч. Вечеря

19:00 ч. Гала концерт с участието на всички групи и изпълнители и популярни български певци и награждаване на участниците във фестивала – концертът се провежда на сцената на хотелски комплекс „Хелиос“ или на открити сцени в близките населени места – Китен, Приморско, Лозенец и др.

08:00 ч. Закуска

12:00 ч. До 12.00 ч. освобождаване на стаите и отпътуване на участниците

* Програмата ще бъде допълвана.
* Организаторите си запазват правото за промени.

РЕГИСТРАЦИЯ

ЗА УЧАСТНИЦИ ЗА ГОСТИ
1 2 3

ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ

Продължи

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ

назад Продължи

ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСТАНЯВАНЕ

назад

Регистрация

РЕГИСТРАЦИЯ НА ЗРИТЕЛИ

Регистрация

ХОТЕЛИ

Хотел „Хелиос“ – ММЦ Приморско

Хотел „Хелиос“ – ММЦ Приморско

Настаняване в 2, 3 и 4 стаи с климатик, телевизор, собствен санитарен възел и балкон, изхранване в ресторант, състоящ се от 3 големи зали, медицински кабинет с денонощно дежурство на медицинско лице и лекарства от първа необходимост, фитнес уреди и обособени кътчета за отдих в зелените паркови площи, атракционен парк, пейнтбол, професионални спортни игрища, център по изкуства и сцена на открито с 250 седящи места.

Плаж с дължина 1.5 км., на 250 м. от почивната база. Всички групи плажуват организирано в обособена територия на плажа

НОВИНИ

14.12.2020

Фестивал на изкуствата „Море от звезди“ събира за поредна година таланти на морския бряг

Концерти на професионална сцена, дълги летни вечери край лагерния огън, плажни забавления са част от атракциите на фестивала. Фестивал на изкуствата с международно участие „Море от звезди“ събира за поредна година...

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Предишни издания:

2020 2019 2018
ПЪТЕВОДИТЕЛ - , ММЦ Приморско

ПЪТЕВОДИТЕЛ

Къде да отидем и какво да видим край Приморско

Информация Галерия Видео

Приморско е един от най-предпочитаните морски курорти по нашето Черноморие. Тук туристите могат да се насладят на прекрасна плажна ивица, чиста и живописна природа и интересни забележителности. Всичко това ще направи вашата почивка или екскурзия тук незабравимо и пълно с емоции преживяване. 

 

Тракийско светилище Беглик Таш 

Тракийското светилище Беглик Таш се намира в околностите на река Ропотамо.

Смята се, че то е резултат от скално изветряне, но видимо е оформяно от човешки ръце. Наименованието му съчетава турските думи „беглик“ (натурален данък) и „таш“ (камък). Вероятно в епохата на османското владичество пастири от околните села водели там добитък, за да плащат данъците си. Смята се, че светилището е създадено към XIV в.пр.Хр. от тракийското племе скирмиани и е функционирало почти 20 века. Скалните блокове, някои с тегло 100 тона, са частично обработени и подредени в специфични конфигурации.

Предполага се, че религиозните ритуали, извършвани там, изразяват култа на траките към Бога на слънцето и Богинята майка. Мястото е изпълнявало едновременно и ролята на слънче часовник, календар и храм. Вярва се че, само човек с чиста и непокътната душа може да премине целия лабиринт, образуван от система от скални коридори и по този начин дса се пречисти. ДРуга легенда гласи, че точно тези скални коридори са пътят към царството на Хадес.

 

Обиколка с лодка по Ропотамо

Резерватът Ропотамо е разположен в близост до гр. Приморско. На територията на резервата се намират множество интересни и уникални природни обекти, скални образования, живописни гледки. Мястото е обитавано от редки раститени и животински видове. 

Легенда разказва историята на красивата принцеса Ропотамо. Тя се влюбила в беден момък, когото царят не одобрявал за нейн жених. Затова двамата влюбени избягали и се скрили в една от крайбрежните пещери. Царят изпратил стражите си след тях. Въпреки това девойката успяла да избави себе си и своя любим  като превърнала себе си в кошута, а момъка – в елен. Царят от мъка по загубената си дъщеря кръстил красивата река, преминаваща през земите му, на нейно име – Ропотамо.

 

Лъвската глава

В близост до Приморско по поречието на река Ропотамо се намира скалният феномен Лъвската глава.  Тя е част от природен парк Странджа. Представлява каменна пирамида на възраст около 65-70 млн. години. 

 

Природен парк Странджа

Природен парк Странджа заема площ от 1161 кв. км. и е най-голямата защитена територия в България. Намира се на територията на планина Странджа, граничи с Турция на юг и Черно море на изток. Паркът обхваща пет природни резервата, осем природни забележителности и четиринадесет защитени местности. Тук живеят около 60 вида животни и растения, 7 от тях не се срещат другаде в Европа. Милиони птици минават ежегодно по миграционният си път оп тук през Виа Понтика.

ПАРТНЬОРИ