Спри звука Пусни звука Пусни на цял екран Картина в картината
Море от звезди

Международен фестивал на изкуствата

Море от звезди

Хотел "Екселсиор" - Златни пясъци 8-10 .06. 2023

Защо да участвам?

Незабравими мигове край морския бряг
Семинари, уъркшопове, срещи с приятели и любими артисти
Изява на сцена пред многобройна публика

Международен фестивал на изкуствата Градиент за Море от звезди
ЗА ФЕСТИВАЛА ЗА УЧАСТНИЦИ ЗА ГОСТИ

Фестивалът събира любители артисти от различни жанрове на изкуството – народни танци, модерен балет, класически балет, хип-хоп, танцово шоу, спортни танци, народно пеене, поп пеене, инструменталисти, артисти, илюзионно изкуство, източни бойни изкуства, изобразително изкуство, фотография, мажоретни състави и др. от читалища, частни клубове, училища, културни институции и др. без ограничение във възрастта.

В рамките на фестивала участниците имат възможност да репетират, да се обучават под ръководството на професионални изпълнители и педагози и да се изявяват на сцени пред публика в морските ни курорти. Във фестивала участват популярни артисти от различни жанрове на изкуството, които вземат участие в концертите, провеждат семинари и уърк шопове и общуват с участниците във фестивала в неформална обстановка.

До момента във фестивала са гостували латино гуруто Памбос Агапиу, хип-хоп танцьорът Реми Тоин, любимият певец и водещ Александър Александров-Алекс, голямата родопска певница Миглена Бекриева и др.

През фестивалните дни се подготвя концерт – спектакъл, в който на една сцена се изявят най-добрите изпълнители сред участниците във фестивала, подбрани от професионални артисти и продуценти заедно със звезди на българската сцена от различни жанрове на изкуството.

Фестивалът няма конкурсен характер. Всички участници получават плакети и грамоти за участие.

ЗАЯВИ УЧАСТИЕ

По време на фестивала за участниците са подготвени много забавни игри и предизвикателства – изработват пясъчни фигури на плажа, пеят и се веселят около лагерен огън, избират Мис и Мистър Лято, радват се на топлото южно море и на юнското слънце, имат възможност да посетят забележителности в региона.

Участници във фестивала могат да бъдат не само талантливи изпълнители и артисти, но и техни близки, приятели и семейства. По този начин фестивалът се превръща в общо семейно и приятелско изживяване. Ако искате да бъдете част от фестивала и да имате достъп до всички фестивални събития направете резервация.

Това може да бъде Вашата незабравима фестивална ваканция с дъх на море.

РЕЗЕРВИРАЙ

ПРОГРАМА

Юни 08
Юни 09
Юни 10

14:00 ч. Настаняване на участниците в хотел Excelsior****

18:00 ч. Вечеря на блок маса

21:00 ч. Парти за добре дошли "Посрещане по нашенски"

07:30 ч. Закуска

10:00 ч. Среща на ръководителите на групи с организаторите

11:00 ч. Репетиции по предварително изготвен график

12:30 ч. Обяд на блок маса

14:30 ч. Свободно време за плаж и морски забавления

18:00 ч. Вечеря на блок маса

20:00 ч. Концертна програма на сцената на хотел Excelsior****

07:30 ч. Закуска

10:00 ч. Уъркшоп

12:30 ч. Обяд на блок маса

14:30 ч. Свободно време за плаж и морски забавления

18:00 ч. Вечеря на блок маса

20:00 ч. Гала концерт и награждаване на сцената на хотел Excelsior****

22:00 ч. Финално парти

* Програмата ще бъде допълвана.
* Организаторите си запазват правото за промени.

РЕГИСТРАЦИЯ

ЗА УЧАСТНИЦИ
1 2 3

ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ

Продължи

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ

назад Продължи

ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАСТАНЯВАНЕ

назад

Регистрация

ХОТЕЛИ

Хотел Excelsior**** - Златни пясъци

Хотел Excelsior**** - Златни пясъци

„Екселсиор” е 4-звезден напълно реновиран хотел, разположен в централната част на курорта Златни пясъци, на главната алея и само на 300 м. отдалечен от центъра и плажа. Заобиколен от зеленина и с чудесна гледка към морето, той предлага комфорт и уютна обстановка за своите гости.

НОВИНИ

27.04.2023

"Море от звезди" отново събира таланти на красивия морски бряг

Основен партньор на фестивала тази година е Хотел Екселсиор**** в Златни пясъци. Международният фестивал на изкуствата "Море от звезди" отново събира таланти от цяла България и от чужбина край живописния морски...

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

14.12.2020

Фестивал на изкуствата „Море от звезди“ събира за поредна година таланти на морския бряг

Концерти на професионална сцена, дълги летни вечери край лагерния огън, плажни забавления са част от атракциите на фестивала. Фестивал на изкуствата с международно участие „Море от звезди“ събира за поредна година...

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Предишни издания:

2020 2019 2018
ПЪТЕВОДИТЕЛ - , Хотел

ПЪТЕВОДИТЕЛ

Къде да отидем и какво да видим край Приморско

Информация Галерия Видео

Курортът „Златни пясъци“ e разположен в живописен залив на 18 км. от морската столица Варна.

Намира се в непосредствена близост до Природен парк „Златни пясъци“, който е обявен за защитена територия през 1943 г.  и  обхваща площ от 177,13 хектара. Близостта с морето, мекият климат и морският бриз силно са повлияли флората и фауната в парка, поради което той се отличава много от другите национални паркове. Гъста гора от широколистни дървета, обвити в лиани на по-високите места плавно се спуска към морския бряг.

Северното ни Черноморие предлага уникални забележителности и интересни места за посещение.

Аладжа манастир „Света Троица“

На 15 км от Варна и на 3 км от „Златни пясъци“ може да посетите скалната обител Аладжа манастир – най-известният средновековен скален манастир по Черноморието.

Обитаван от монаси-отшелници през XIII – XIV век и изсечен в 25-метрова отвесна карстова скала още в раннохристиянската епоха, необичайният манастир предлага на всеки турист да се докосне до късче от историята на християнството в България и монашеската обител.

Манастирът, който сега наричат „Света Троица“, е познат повече като „Аладжа манастир“ , което на турски означава „пъстър“. Именно следи от пъстър църковен живопис и стенописи ще видите в малката църква, датиращи още от Средновековието.  На близо половин километър от манастира може да посетите и още една група пещери „Катакомбите“, служили за отшелнически килии и гробници на монаси .

Нос и крепост Калиакра

Калиакра е природен и археологически резерват, простиращ се на 2 километра в морето, един от първите обявени природни резервати, единствен в България със защитена морска акватория. Намира се на 12 километра от Каварна и на 60 километра североизточно от Варна.

Старото пристанище на Добруджа – Нос Калиакра е било ценна навигация за корабите в Черно море. А легендата за името му идва от саможертвата на 40-те девици – български девойки, които завързват косите си една за друга и се хвърлят в морето, за да не попаднат в ръцете на турците. Именно една от тях се казвала Калиакра.

Побити камъни (Дикилиташ)

На 18 км западно от Варна ще се насладите на природния феномен Побити камъни, каменен комплекс, който няма аналог в света и е един от трите геоложки с признато световно значение. Местността от високи до 7 метра варовикови колони, забити на 100 метра в земята, възникнала най-вероятно чрез ерозионни процеси на въздуха и водата – настъпването на брега на морските вълни, което довело до изтъняване на скалите и образуването на пясъчно-варовикови конкреции преди цели 50-милиони години.  Побитите камъни се намират в местност, която е единствената естествено формирана пустиня в Източна Европа, което прави локацията още по-интересна за туристите. Защитената от закона местност е сред първите защитени площи в България и се разстила на цели 53.3 хектара между землищата на град Белослав и селата Слънчево, Страшимирово и Баново.

Ботаническата градина в Балчик и Архитектурно-парков комплекс „Двореца“

Дворецът в Балчик е най-популярната атракция в курорта и една от най-романтичните локации за сватби в България. Бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария Александрина Виктория де Единбург, проектирана от италиански архитекти през 1924 г., предлага неповторима разходка сред преплетени няколко стилове архитектура и религии, обвити в мистика и зеленина. Дворецът, с многобройни тераси и постройки, както в типичен български стил, така и във византийски, римско-арабски, мавритански, трансилвански, е средище на няколко религии – бахайство и християнство. Дворецът и градината определено заслужават статута си  сред паметниците на архитектурата и културата у нас.

През 1926 г. швейцарският ботаник Жул Жани проектира и изгражда парков комплекс, на територията на двореца, който в момента е дом на над 3000 растения от цял свят. Ботаническата градина с площ 65 декара и една от най-богатата колекция от кактуси, втората по популярност след тази в Монако, а освен това градината е събрала в себе си екзотичните каучуково, бонбонено, книжно дърво, древно гинко, метасеквоя, едроцветна магнолия и много други.

ПАРТНЬОРИ