Спри звука Пусни звука Пусни на цял екран Картина в картината
Чуйте Девин

Международен Арт Фестивал

Чуйте Девин

Международен Арт Фестивал Градиент за Чуйте Девин
ЗА ФЕСТИВАЛА ЗА УЧАСТНИЦИ ЗА ГОСТИ

ФЕСТИВАЛ НА ГАЙДАРИ И КАВАЛДЖИИ ЗАЕДНО С АРТИСТИ ОТ ВСИЧКИ ЖАНРОВЕ НА ИЗКУСТВОТО ДЕВИН

Фестивалът има за цел да популяризира музикалните и танцови традиции, характерни занаяти и обичаи в гр. Девин и в Родопите.  В основата са традиционни музикални инструменти, характерни за този край – гайда и кавал. Фестивалът дава възможност за изява и на съвременни творци от различни жанрове на изкуството, които се вдъхновяват от традицията, за да създават модерни образци. На сцените се изявяват музиканти, танцьори, художници, илюзионисти, актьори.

Организаторите на „Чуйте Девин“ отправят към Вас своето предизвикателство – покажете как традицията Ви вдъхновява, за да създавате модерно изкуство. 

Очаква ви незабравимо изживяване в магичния свят на Родопите – планината на Орфей, с топлите минерани извори от Девин и Беденски минерални бани.

Във фестивала могат да участват изпълнители от различни жанрове на изкуството. Ще се толерират изпълнения, в които са включени гайда или кавал. Програмата на всеки изпълнител или формация не трябва да надвишава 10 мин.

Фестивалът няма конкурсен характер, всички участници получават грамоти и награди. 

Очакваме вашите снимки, видеа и презентации предварително на посочените по-долу имейли, за да бъде публикувана информация на страницата ни във Фейсбук.

ЗАЯВИ УЧАСТИЕ

На сцената на фестивала до момента са се изявявали любителски групи и изпълнители от цяла България, както и популярни български артисти, сред които Елица Тодорова и братя Пищолски, Диа, Бинка Добрева, „Майсторите на танца“, Орлин Делибалтов, Александър Александров – Алекс, Златка Ставрева, „101 каба гайди“, гайдарски състав „Дельо хайдутин“, гайдарски състав – Девин, Дани лазер шоу, Памбос Агапиу, „Deep Zone Project“, Миглена Бекриева и др.                          

Концертите се провеждат на професионално оборудвана сцена с ефектно осветление и озвучаване.    

Има възможности за организиране на екскурзии до атрактивни местности в Родопите: пещерата Дяволско гърло и Триградското ждрело, екопътека Струилица, офроуд до местността Вълчи камък, целогодишен аквапарк с минерална вода „Персенк“, дискотека и др. 

РЕЗЕРВИРАЙ

Предишни издания:

2020 2019 2018 2017
ПЪТЕВОДИТЕЛ - ,

ПЪТЕВОДИТЕЛ

Къде да отидем и какво да видим край Девин

Информация Галерия Видео

Казват, че Девин се намира точно в сърцето на Родопите – тайнствената планина на Орфей. Това е градът с най-много слънчеви дни в годината и с най-лековитите минерални извори. Идвайки тук можете да се наслаждавате на прекрасен климат по всяко време на годината, чист въздух и топли минерални води, които лекуват тялото и душата. Заедно с това планината предлага маршрути с уникални гледки, които не бива да пропускате.

Язовир Въча

Язовир Въча се намира близо до  Девин. Язовирът е приятно място за риболов, приятни разходки и водни забавления и разкрива пред очите ни спиращи дъха гледки.

Скален феномен Слона

Скалният феномен се намира по пътя от Девин за Смолян. Представлява уникална по формата си скала, която гледана от към пътя наподобява слон. Това е едно от многото чудни скални образования в Родопите.

Минерален комплекс и екопътека Струилица

Екопътека Струилица е живописен маршрут в близост до града, който ви разкрива красотата на планината. През лрятото тук можете да намерите прохлада по сенчестите пътеки, а през зимата живописни гледки, които ще запомните завинаги.
СПА комплексът Струилица разполага с голям открит минерален басейн, спа център , хотел и ресторанти, където можете да опитате традиционни родопски ястия.

Местността Вълчи камък

Местността Вълчи камък се намира над село Гьоврен. Има възможност за екстермни офроуд изживявания.
От върха се разкрива уникална гледка към три планини – Рила, Пирин и Родопите. Можете да се насладите на тази гледка от панорамната площадка. Има легенда, която разказва, че на този връх хората са оставяли овцете си на пашаи всяка сутрин заварвали някоя животно с пригризано гърло. Местните жители дебнели да разберат кой е извършителя в продължение на дни. Накрая хванали пакостника, който се оказал голям вълк. Те го захвърлили от скалата. Когато падал надолу, се разнесъл силен вой и от тогава до днес местността носи името Вълчи камък.

Панорамна площадка Орлово око

Панорамната площадка Орлово око се намира в района на с. Ягодина на вр. Св. Илия. Тя се издига на височина над 1500 метра над морското равнище и разкрива уникална гледка към Източните Родопи, Пирин, Рила, част от Буйновското ждрело, Чала, а дори и планините в Гърция.  Можете да стигнете до нея с джип, който да наемете входа на Ягодинската пещера. Пътуването е приблизително един час. Другият вариант за достигане до панорамната площадка е за любителите на вървенето пеша. Екопътеката започва от с. Ягодина.

Ягодинска пещера

Пещерата е най-дългата в Родопите, около 10 км. Най-ниският етаж е обезопасен и осветен и дава възможност на посетителите да се възхитят на безброй причудливи образования и феерия от цветове, сталактитите, сталактоните и сталагмити сътворяват живописни форми и пленителни фигури наподобяващи изящни завеси, птици, животни, поради преливащите се  цветове се получават атрактивни  оцветявания наподобяващи леопардови кожи.

Триградско ждрело

Триградското ждрело се издига на 1450 м. надморска височина и представлява спираща дъха внушителна гледка. Живописният каньон се прорязва от внушителната  река Триградска, която се поглъща от пещерата Дяволското гърло и никой не е сигурен накъде отива. Триградското Ждрело е привлекателно място за туристи от цял свят.

Пещера Дяволско гърло

В Пещерата Двялско гърло според легендата Орфей е изгубил своята любима Евридика. От тук той се спуснал към подземното царство на Хадес, за да тръгне по следите на загубената си любов. Пещерата крие много тайни, които и до днес остават неразгадани. Тук водите на Тригдарскатаа река потъват и изчезват безследно в дълбините на земята. Пещерата е облагородена и предлага на туристите безкрайни магични гледки на скални образувания, които наподобяват причудливи същества и пробуждат въображението.

ПАРТНЬОРИ